Go Back
מניפת תפוחי אדמה

מניפת תפוחי אדמה ב-5 דקות עבודה

קריספיות משגעת עם רכות מפתיעה
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים

המצרכים

  • תפוחי אדמה שלמים (יחסית קטנים - בינוניים)
  • פפריקה מתוקה
  • שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
  • מלח גס
  • מלח דק
  • שום גבישי
  • פלפל שחור
  • טימין (משדרג אבל לא חובה)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות (לא טורבו!)
  • שוטפים את התפוחי אדמה עם הקליפה שלהם.
  • בתבנית שמים נייר אפייה, ונזלף על הנייר אפייה מהשמן ונפזר גם מלח גס.
  • נפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, לא עד הסוף, שייראה כמו מניפה (אם נחתך עד הסוף, לא נורא), ונניח בתבנית.
  • נזלף על תפוחי האדמה מהשמן וננסה שייכנס קצת בחריצים
  • נוסיף את התבלינים והטימין ונכניס לאפייה בתנור למשך שעה ורבע עד שעה וחצי.
  • מידי פעם תוך כדי האפייה אפשר לקחת עם כף מהשמן בתחתית ולמזוג מעל תפוחי האדמה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.