Go Back
בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי הכי מנצח

פריכות מטריפה עם רכות מנחמת
ציון 4.70 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: ליזה כהן סילניצקי

המצרכים

  • 1 קג קמח
  • 1 כף וקצת שמרים יבשים
  • 8 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • מעט סודה לשתייה / אבקת אפייה
  • 2 ½ כוסות מים חמימים (בערך)
  • ¼ כוס שמן (או טיפה יותר)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד (או במיקסר עם וו לישה) במשך 3-4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש או פירורי מדי מוסיפים בהדרגה 1-2 כפות מים, לחלופין אם הוא דביק מדי - מוסיפים קצת קמח). מוסיפים את המלח ולשים לעוד 3-4 דקות.
  • נותנים לבצק מנוחה של שעה.
  • לאחר מנוחה, נחלק את הבצק לעיגולים, נקמח מעט ונותנים עוד התפחה של חצי שעה בערך.
  • נכין קערת מים וקערה שנייה של שומשום/קצח/זעתר (אפשר לשים את כולם יחד ואפשר להפריד)
  • נכין את הצורה, נטבול במים ומיד בתערובת לציפוי מכל הצדדים.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שמוכן, 12-14 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.