בקערה נערבב את הקמח, השמרים, הסוכר, מלח, אבקת אפיה, וביצה. נתחיל ללוש ונוסיף מעט שמן ו-2 וחצי כוסות מים. תמ
תמיד רצוי להוסיף מים בהדרגה, אז מתחילים ב-2 וחצי כוסות ונמשיך ללוש ונוסיף מים עד שלא נשאר בצק בקערה. הכמות של המים מאוד חשובה ולכן חשוב מאוד להיזהר בהוספת המים.
ללוש היטב עם שארית השמן עד עשר דקות.
נשמן קערה ונתפיח לשעה.
אחרי שעה נחלק את הבצק ל-12 חלקים (אפשר יותר למי שרוצה לחמניות קטנות).
נשמן מעט משטח עבודה וליצור כדורים ואז נכסה את הבצק עם שקית להתפחה של עשרים דקות.
אחרי ההתפחה השניה נרדד כל כדור לעלה דק, נגלגל לרצועה וקולעים ללחמניה.
נכין קערה עם מים רגילים, ונניח בנייר אפיה 3 כוסות שומשום.
כל לחמניה נטבול במים ומיד בשומשום, ואז נניח כל לחמניה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
נטבול את כל הלחמניות ונתפיח שוב עד להכפלת הנפח (ככה מתקבלת הצורה היפה אחרי האפיה).
אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 180 מעלות טורבו.
נאפה למשך עשרים וחמש דקות או עד להשחמה יפה.
אחרי האפיה נשפריץ עם שפריצר מים על הלחמניות ונכסה במגבת נקיה לעשר דקות (זה השלב הכי חשוב על מנת לקבל לחמניות רכות!!)
אחרי עשר דקות נעביר את הלחמניות לרשת.
ניתן להקפיא את הלחמניות בשקית אטומה.