Go Back
לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין רכות ומושלמות

לחמניות כוסמין רכות, אווריריות וטעימות. לחמניות בריאות יותר מכל לחם שתקנו!
ציון 4.50 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין מלא (רצוי של נפלאות)
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף מלח
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 1 ביצה גדולה
  • ¼ כוס שמן
  • 3 ¼ - 3 ½ כוסות מים
  • קערה עם מים
  • 3 כוסות שומשום

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את הקמח, השמרים, הסוכר, מלח, אבקת אפיה, וביצה. נתחיל ללוש ונוסיף מעט שמן ו-2 וחצי כוסות מים. תמ
  • תמיד רצוי להוסיף מים בהדרגה, אז מתחילים ב-2 וחצי כוסות ונמשיך ללוש ונוסיף מים עד שלא נשאר בצק בקערה. הכמות של המים מאוד חשובה ולכן חשוב מאוד להיזהר בהוספת המים.
  • ללוש היטב עם שארית השמן עד עשר דקות.
  • נשמן קערה ונתפיח לשעה.
  • אחרי שעה נחלק את הבצק ל-12 חלקים (אפשר יותר למי שרוצה לחמניות קטנות).
  • נשמן מעט משטח עבודה וליצור כדורים ואז נכסה את הבצק עם שקית להתפחה של עשרים דקות.
  • אחרי ההתפחה השניה נרדד כל כדור לעלה דק, נגלגל לרצועה וקולעים ללחמניה.
  • נכין קערה עם מים רגילים, ונניח בנייר אפיה 3 כוסות שומשום.
  • כל לחמניה נטבול במים ומיד בשומשום, ואז נניח כל לחמניה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נטבול את כל הלחמניות ונתפיח שוב עד להכפלת הנפח (ככה מתקבלת הצורה היפה אחרי האפיה).
  • אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 180 מעלות טורבו.
  • נאפה למשך עשרים וחמש דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפיה נשפריץ עם שפריצר מים על הלחמניות ונכסה במגבת נקיה לעשר דקות (זה השלב הכי חשוב על מנת לקבל לחמניות רכות!!)
  • אחרי עשר דקות נעביר את הלחמניות לרשת.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות בשקית אטומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.