Go Back
בסבוסה

בסבוסה - עוגת סולת קלה, עסיסית ומפנקת

קלה, עסיסית, ומפנקת
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: אסתר סמרנו
Advertisements

המצרכים

  • 2 כוסות סולת
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס קוקוס
  • ½ כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל

רטוב:

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב / או 2 יוגורט של 150 גרם כל אחד
  • 2 טיפות תמצית שקדים ומעט וניל נוזלי

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות לימון
  • 2 כפות מיי זהר
Advertisements

אופן ההכנה

  • נערבב את כל החומרים היבשים ושמים בצד.
  • את החמאה ממיסים טיפה במיקרוגל, ואז מוסיפים את החלב, יוגורט, את הטיפות וניל ושקדים ולערבב עם היבש.
  • משמנים את התבנית שלנו במעט חמאה ושופכים לתבנית. מסמנים פסי החיתוך ומוסיפים שקדים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 175 מעלות למשך 40 דקות
  • כשמוציאים חם מהתנור נשפוך מיד את הסירופ
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.