Go Back
ביף וולינגטון

ביף וולינגטון כשר בטעם מושלם

מבשר עסיסי עם בצק פריך וחלומי, בדיוק כמו במסעדות!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אתי בלבול

המצרכים

  • פילה עגל / סינטה נתח של 500 גרם (חשוב שתהיה לו צורה מלבנית אחידה)
  • שמן זית
  • מלח (פלפל שחור גרוס)
  • גרגירי כוסברה
  • מעט טימין יבש (קצוץ)
  • 5 פטריות פורטבלו (גדולות)
  • 1 קילוגרם בצק פילאס או עלים (נשתמש בפחות, אבל כדאי שיהיה ספייר, מופשר לילה במקרר)
  • מספר חתיכות נקניק סלאמי
  • ממרח פסטו
  • חרדל

אופן ההכנה

  • ראשית מורחים את הנתח בשמן זית בנדיבות, ואז מפזרים עליו מלח ופלפל שחור גרוס, מעט גרגירי כוסברה, ומעט טימין יבש קצוץ (תבלין)
  • מחממים מחבת יצוקה (לדאוג שהמחבת תהיה חמה מאוד, כך שתניחו את הנתח במחבת יהיה צליל של חריכה)
  • נסגור את הבשר מכל הצדדים, דקה לכל צד, יש חשיבות לסגור את כלל הבשר כך שבאפיה עם הבצק עלים/פילאס הוא לא יגיר נוזלים וירטיב את כל הבצק.
  • לאחר שסוגרים על הבשר אנחנו נניח אותו בצד למנוחה.
  • על קרש חיתוך נקצוץ ככל הניתן 5 פטריות פורטבלו גדולות ללא הרגליים.
  • על מחבת בלי כלום, נקפיץ את הפטריות (על המחבת הפטריות מתכווצות ואנחנו נשארים עם כמות יחסית קטנה). במהלך ההקפצה מוסיפים מלח ופלפל שחור ,ואז מורידים מהאש ומניחים גם את הפטריות בצד עד שיתקררו.
  • מתחילים תהליך ההרכבה - רק לאחר שהבשר כבר נח כחצי שעה והפטריות התקררו לחלוטין, פורשים בצק פילאס או עלים, רצוי שהבצק יהיה קר ( להפשיר אותו לילה במקרר) , מרדדים מעט את הבצק וחותכים מלבן שגדול פי 3 מגודל הנתח.
  • מורחים את הבצק בביצה טרופה (מונעת הירטבות של הבצק), ומניחים מספר חתיכות נקניק סלאמי, ואז מורחים ממרח פסטו כוסברה.
  • מסדרים בעדינות את הפטריות, ומורחים את כלל הנתח בחרדל (לא להתקמצן בחרדל, הוא מוסיף טעם נהדר!)
  • לאחר שהנחנו את הכל, נגלגל את הבצק על הנתח עם התוספות וליצור גליל בצק, נסגור אותו היטב עם ניילון נצמד ונכניס לכמה שעות טובות למקרר.
  • לאחר קירור, נוציא את הנתח עם הבצק, נחמם לפני כן תנור ל-190 מעלות, נמרח את הנתח בחלמון טרוף, ונעשה חורים קטנים ובלתי נראים עם קיסם כדי שהחום יחדור לבצק, ומכניסים לאפייה.
  • אם רוצים נתח מוכן שאינו מדיום אופים כ-40 דקות , לנתח מדיום 25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.