Go Back
בורקס

בורקס טורקי משגע

במלית גבינה עשירה עם תרד קצוץ
ציון 3.64 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: נעמוני בקיש

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כפית מלח (לא חובה)
  • 1 כף שמן (לא חובה)
  • 1 כף וודקה
  • 1 ½ כוסות מים
  • 1 כוס שמן קנולה

למילוי:

  • ½ חבילה עלי תרד (כ-200 גרם)
  • 1 ½ קופסה גבינה בולגרית (כ-375 גרם )
  • ½ כפית פלפל שחור

להברשה:

  • 1 ביצה L
  • 2 כפות שומשום (למי שאוהב)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר, נשים את כל מרכיבי הבצק וללוש למשך 12 דקות בערך, עד שמקבלים בצק חלק ואחיד. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים.
  • נחלק את הבצק לכדורים שווים בערך כ-10 יחידות, ליצור מכל חלק כדור, נשטח מעט ונניח בתבנית
  • נשפוך שמן עד לכיסוי הכדורים (ככוס שלמה), נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 6 שעות או ל-24 שעות
  • נוצא מהמקרר כשעה לפני האפייה ונחמם תנור לחום של 200 מעלות טורבו
  • נכין את המילוי - נשטוף את התרד היטב, נסחוט ונערבב עם גבינה בולגרית ופלפל שחור
  • על משטח עבודה נפתח כל כדור עם ידיים משומנות, כמה שיותר דק יותר טוב. אפשר להשתמש בשמן של ההשריה לבצק ולידיים
  • נניח את המילוי לכל אורך השוליים התחתונים, נגלגל לרולדה ונגלגל את הבצק לצורת שבלול
  • נבריש בביצה, ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות (או עד שמזהיב, תלוי בעוצמת התנור שלכם)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.