עוגה קלילה והכי קלה להכנה שבמהירות תהפוך לעוגה הקבועה של סוף השבוע!
ציון 4.17 על ידי 118 דירוגים
באדיבות: נעומי ברוכים
ציוד
מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית טורט מתפרקת 24 (לא חייב)
המצרכים
6ביצים
½1כוסות סוכר
1שקית אבקת אפיה(10 גרם)
1שקית סוכר וניל(10 גרם)
¾כוס שמן
1כוס מים / מיץ תפוזים
½2כוסות קמח
½כוס קקאו
אופן ההכנה
מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה.
מוסיפים לחלמונים חצי כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, ובסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים למרקם אחיד.
משמנים תבנית ושופכים ¾ מהעיסה פנימה.
ל-1/4 הבלילה הנוסף, מוסיפים חצי כוס קקאו ומערבבים בתנועות עטיפה. (אפשר גם להוסיף כפית גדושה של נס קפה)
שופכים את הבלילה החומה לתבנית ומערבבים קלות בעזרת סכין.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-45 דקות בערך.
הערות וטיפים
הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.