Go Back
עוגת מילפיי

עוגת מילפיי מיוחדת במינה

טעם מענג עם קרם עשיר ומנחם
עדיין אין דירוגים
באדיבות: pacikanin_mutfagi

המצרכים

  • בצק עלים
  • חתיכות בננה / תותים (לא חובה)

לקרם:

  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 חלמונים
  • 3 כוסות חלב
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 שקית אבקת קצפת

לציפוי שוקולד:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • לקרם - מכניסים את כל המרכיבים לסור חוץ מהסוכר וניל, שמנת מתוקה, ואבקת קצפת, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד. ואז מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים.
  • לציפוי שוקולד - מחממים את השמנת המתוקה ואז מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס. אפשר לשים במקרר כדי שהיה סמיך יותר.
  • לבצק - חותכים את הבצק עלים לריבועים קטנים ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור בחום של 190 מעלות עד שזה מתנפח ומזהיב.
  • כעת חותכים כל ריבוע באמצע, ומסדרים חצי מהכמות כבסיס בתבנית.
  • שופכים מעל לבסיס את הקרם ומורחים באחידות. מעל מסדרים את חתיכות הבננה או תותים.
  • מסדרים את שאר הבצק מעל לקרם, ומזגגים בציפוי שוקולד מעל.
  • מכניסים לקירור במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.