Go Back
עוגת שכבות

עוגת שכבות בצק פריך וקפה

עם מלית קצף קפה מטריף
ציון 3.94 על ידי 31 דירוגים
באדיבות: צפנת קורדובה

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 200 גרם מרגרינה
  • 6 כפות סוכר
  • 5 חלמונים L
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף שמרים יבשים

למילוי:

  • 5 חלבונים L
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות אבקת נס קפה
  • 4 כפות פודינג וניל

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מכניסים לקערת המיקסר את כל המצרכים של הבצק חוץ מהמים, ומערבבים למשך 2 דקות ובהדרגה מוסיפים את המים ואז מערבבים למשך עוד 4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד.
  • מכניסים את הבצק למקרר למשך שעה. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות .
  • לקצף - מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף קשה.
  • מוסיפים בהדרגה את הנס קפה ופודינג וניל כף אחרי כף.
  • כעת מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל עלה לגודל של תבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית).
  • משטחים את הבצק על תבנית משומנת או על נייר אפייה, ולוקחים ⅓ מהקצף ומשטחים על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה.
  • כל שכבת בצק שמרדדים, מחוררים (כדי למנוע התנפחות) עם מזלג ומניחים מעל את הקצף. כך מכינים את שאר השכבות ומסיימים עם בצק מחורר בצורה יפה למעלה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 40-45 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.