Go Back
רולדה וניל

עוגת רולדה וניל מנומרת

במרקם ספוגי וחלומי עם רכות מפתיעה
ציון 3.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: pacikanin_mutfagi

המצרכים

  • אבקת קקאו

לבצק:

  • 4 ביצים
  • 1 כפית סוכר מגורען
  • 1 כפית קמח
  • 2-3 כפיות מים חמים
  • ½ כפית קורנפלור
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

לקרם:

  • 2 חלמונים
  • 1 כפית סוכר מגורען
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כוסות חלב
  • 1 שקית אבקת קצפת (לאחר הבישול)

אופן ההכנה

  • להכנת הקרם - בסיר או מחבת שמים את כל המרכיבים לקרם חוץ מהסוכר וניל ואבקת קצפת, ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד.
  • לאחר מכן מכבים את האש ומוסיפים את הסוכר וניל, ולאחר שזה מתקרר מעט, מוסיפים את אבקת הקצפת ומערבבים.
  • לבצק - מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלמונים עם הסוכר עד צבע בהיר. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים.
  • מקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ואז מוסיפים בעדינות ובהדרגה לתערובת החלמונים ב-3 שלבים.
  • לוקחים חלק קטן מהבצק, מערבבים עם מעט אבקת קקאו, ואז מורחים בקווים כמו בסרטון בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מעל שופכים את הבצק הלבן כמו בסרטון.
  • מכניסים לאפייה בחום של 170 מעלות עד שקיסם יוצא נקי. בסיום האפייה מיד מגלגלים וחותכים כמו בסרטון, ואז ממלאים בקרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.