Go Back
קציצות דגים

קציצות דגים ברוטב עגבניות משגע

קציצות דגים ברוטב פיקנטי, מנה עשירה וטעימה לשבת שקל להכין.
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • לקציצות:
  • 700 גרם תערובת דגים טחונים (אפשר נסיכת הנילוס ומושטים)
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח (פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף)

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 2 גמבה פרוסות לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 6 שיני שום חצויות
  • 3 פרוסות לימון כבוש
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כוס מים
  • מלח (כורכום, כמון, אבקת מרק עוף)

אופן ההכנה

  • נטחן את הדגים עם הבצל, השום, והירק, ואז נעביר לקערה ונוסיף ביצים, פירורי לחם, ותבלינים. נערבב היטב ונניח בצד לחצי שעה של מנוחה
  • נטגן את הקציצות במעט שמן
  • להכנת הרוטב - נערבב את התבלינים ביחד עם השמן
  • בסיר רחב נשים את השמן המתובל ונוסיף אליו את השום, הגמבה, והפלפלים, ומעט כוסברה קצוצה
  • נטגן מספר דקות ונוסיף את המים ונביא לרתיחה
  • נוסיף רסק עגבניות ואת התבלינים, נוסיף את הלימון כבוש וגרגירי החומוס
  • נבשל עשר דקות על אש נמוכה ואז נותנים לרוטב להסמיך מעט, טועמים ומתקנים תיבול
  • נסדר פנימה את הקציצות ונבשל עוד רבע שעה
  • נוסיף את שארית הכוסברה הקצוצה ונוריד מהאש
  • אפשר להוסיף פפריקה חריפה למי שאוהב חריף מאוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.