Go Back
+ servings
פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין

פריקסה אפוי בתנור מקמח כוסמין

מתכון לפריקסה אפוי בתנור שמכינים מקמח כוסמין מלא, עם מרקם אוורירי.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
כמות 19 לחמניות
באדיבות: אושרית יעקובוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו קמח כוסמין מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף ממתיק / סילאן טבעי / מייפל טבעי
  • 1 כף מלח (מחוקה)
  • ½1 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר (אפשר גם לישה ביד).
  • נערבב עד לאיחוד של בצק מעט דביק.
  • לאחר מכן נשים את הבצק בקערה משומנת להתפחה של שעה בערך.
  • לאחר ההתפחה, נוריד נפח ונתפיח שוב למשך כחצי שעה.
  • נחלק ללחמניות ונאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שהפריקסה מעט משחים, בערך רבע שעה. - לבדוק את התחתית של הלחמנייה, כשהיא מעט משחימה להוציא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.