Go Back
עוגת סולת בחושה

עוגת סולת מתכון ב-10 דקות

עוגה קלילה קלה להכנה בכמה דקות, עם חווית טעמים עשירה ומגרה שתטשטש לכם את החושים!
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: רוית כהן

ציוד

תבנית אפיה בינונית
סיר קטן
מידה: כוס חד פעמית קרה

המצרכים

  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 חופן שקדים קלופים

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 טיפות מי ורדים (לא חובה)
  • 1 כף לימון סחוט

אופן ההכנה

להכנת הסירופ:

  • נניח את כל המצרכים של הסירופ בסיר קטן, ונשים על האש נביא לרתיחה ולמיזוג החומרים.

להכנת העוגה:

  • מערבבים בקערה את הסוכר עם הביצים עד שמקבלים תערובת חלקה ואוורירית.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • משמנים תבנית אלומיניום בינונית ומפזרים מעל את השקדים הקלופים בצורה מסודרת.
  • מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד השחמה.
  • מוציאים את העוגה וחורצים בצורת ריבועים ושופכים מעל הכל את הסירופ סוכר.
  • מחכים להתקררות מעט ולהגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.