Go Back
פריקסה

פריקסה רך ומושלם בטעם אדיר

בצק נוח לעבודה בתוצאה מדהימה של מרקם נדיר וטעם עוד יותר!
ציון 4.42 על ידי 43 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר (אפשר גם 2 כפות)
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף ערק / וודקה

אופן ההכנה

  • נלוש את כל החומרים יחד למשך 10 דקות, ואז שמים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • לאחר התפחה, מוציאים את האוויר, ושמים שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • יוצרים לחמניות ושמים כל לחמנייה בחתיכת נייר אפייה. ראו סרטון לצורה.
  • מתפיחים שוב למשך 15-20 דקות. מחממים שמן ושמים גזר בסיר.
  • עם הנייר אפייה מטגנים,ובעזרת מלקחיים מוציאים את נייר האפייה מן השמן.
  • ממלאים בכל מילוי שרוצים ואוהבים.

הערות וטיפים

 
פריקסה פריקסה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.