Go Back
גביניות

גביניות רכות ומושלמות

בצק רך ונפלא עם מלית עשירה
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים +1 חלמון
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' חדר
  • ½ כוס חלב פושר
  • 1 כוס מים פשורים - את הנוזלים בהדרגה לפי ספיחת הקמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט גרידת לימון
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • 500 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל
  • גרידת לימון
  • צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים מלבד המלח, ואז מוסיפים את הביצים, את הנוזלים בהדרגה, את החמאה, תמצית וניל, וגרידת לימון.
  • ממשיכים לערבל עד התגבשות בצק ואז מוסיפים את המלח. מערבלים היטב וללוש בערך 8-9 דקות, ואז מוציאים על השיש וללוש עוד קצת ביד.
  • משמנים את הבצק מעט, ועוטפים את הקערה. מתפיחים עד להכפלת הנפח במקום חמים למשך 1.5-2 שעות. מוציאים את הבצק, ומחלקים ל4-5 חתיכות על משטח מקומח מעט.
  • לגביניות - מרדדים למלבן בעובי של ½ ס"מ, ואז חותכים לריבועים שווים, ובכל ריבוע שמים כפית ממלית הגבינה וסוגרית בצורת מעטפה.
  • לציפוי - מורחים ביצה טרופה מהולה במעט מים.
  • משאירים לתפיחה נוספת לפני הכניסה לתנור למשך 45-60 דקות, ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.