Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית קלה וטעימה לשבת

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אורלי בן צור חקיקי

ציוד

3 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח לבן
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • כוס אבקת קקאו
  • כוס אבקה להכנת שוקו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 ביצים L
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות מים רותחים / שמנת מתוקה על סף רתיחה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף תמצית וניל

לציפוי:

  • 1 כוס נוטלה
  • ¼ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • קודם נחמם תנור מראש ל-170 מעלות
  • נתחיל בהכנת העוגה - בקערה נערבב את הקמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפיה, ואבקת סודה לשתייה.
  • לאחר מכן נטרוף במיקסר את הביצים עם שמן, מים, סוכר וניל, ותמצית וניל. נמזוג לקערה עם הקמח ונטרוף לתערובת חלקה.
  • נמזוג ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ונאפה בתנור למשך 45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • נעבור להכנת הציפוי - נערבב כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להחליף בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך.
  • נמזוג על העוגות ונניח לו להיספג בחלקו. אפשר לקשט עם סוכריות, קוקוס, וכל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.