קודם נחמם תנור מראש ל-170 מעלות
נתחיל בהכנת העוגה - בקערה נערבב את הקמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפיה, ואבקת סודה לשתייה.
לאחר מכן נטרוף במיקסר את הביצים עם שמן, מים, סוכר וניל, ותמצית וניל. נמזוג לקערה עם הקמח ונטרוף לתערובת חלקה.
נמזוג ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ונאפה בתנור למשך 45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
נעבור להכנת הציפוי - נערבב כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להחליף בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך.
נמזוג על העוגות ונניח לו להיספג בחלקו. אפשר לקשט עם סוכריות, קוקוס, וכל מה שאוהבים.