ראשית נכין את הרוטב - נחמם סיר שטוח עם חצי כוס שמן, נוסיף את השום ונטגן ממש מעט (למנוע מהשום להישרף).
נוסיף את הרסק ונערבב היטב, ואז נוסיף פפריקה ונערבב שוב היטב (צורת הטיגון של הרסק והפפריקה פותחים את התבלינים ונותנים ארומה מיוחדת).
נוסיף את המים ונביא לרתיחה.
נעביר את הסיר ללהבה נמוכה ונמשיך לבשל למשך שעה שלמה. מידי פעם נערבב את הרוטב ונבדוק נוזלים.
אחרי שהרוטב מתבשל במשך שעה הוא כבר סמיך יותר, וזה הזמן שבו מוסיפים את הכמון וממשיכים בישול לעשר דקות. נערבב היטב.
כעת נטפל בדגים - נפרוס את הדגים למנות, ממליחים מעט את הדגים במלח ומיץ לימון ונניח לחמש דקות בלבד
נשטוף היטב את הדגים ונוסיף לסיר.
עם כף נכסה את הדגים עם הרוטב ונביא לרתיחה. במידה והרוטב סמיך מאוד, נוסיף מים רותחים.
נעביר את הסיר ללהבה נמוכה ונמשיך לבשל לעוד רבע שעה עד עשרים דקות (דג דניס מתבשל מהר ולא מצריך בישול ארוך).