Go Back
עוגת סולת

עוגת סולת אישית רכה וטעימה

בסירופ סוכר נדיר ומתקתק
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

תבנית שקעים / תבנית רגילה 24/26
כוס חד פעמי חמה
Advertisements

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • גרידת תפוז מתפוז אחד (לא חובה אבל מוסיף ארומה וטעם)
  • קוקוס לקישוט וטעם

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס תפוזים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית ורדים / שתי כפות מיי ורדים מהול (לא חובה למי שלא מתחבר)
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכנת הסירופ - מרתיחים הכל למשך עשרים דקות על להבה נמוכה.
  • להכנת הסולת - נקציף את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר
  • מוסיפים את הנוזלים ולאחר מכן היבשים, ונערבל את הכל יחד לקבלת מסה אחידה
  • שמים מנג'טים בתבנית שקעים משומנת, ולצקת מחצית המנג׳טים.
  • נאפה אפייה רגילה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 30 דקות ומיד לצקת את הסירופ ומעל קוקוס.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.