Go Back
קובנה

קובנה מדהימה לשבת בבוקר

קבלו מתכון לקובנה מדהימה לשבת בבוקר מפותלת ומעולה שאופים למשך לילה שלם לקבלת מרקם נעים ורך.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ענבל עזר

ציוד

סיר ג'חנון

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים
  • 1 חבילה מרגרינה / חמאה (200 גרם)

אופן ההכנה

  • נכניס את הקמח והשמרים למיקסר עם וו גיטרה ונערבב על מהירות נמוכה. נוסיף את המלח, סוכר, ואת במים מוסיפים בהדרגה.
  • להגביר את המהירות עד לקבלת בצק חלק וגמיש (לא נוזלי). אם חסר מים נוסיף עוד טיפה.
  • לתת לבצק מנוחה ותפיחה כשהוא מכוסה במגבת במשך שעה.
  • לאחר מכן, נחלק את הבצק ל-8 כדורים, ונפתח כל כדור עם ידיים משומנות. נמרח מרגרינה ונקפל לחצי ואז נמרח שוב מעט מרגרינה, ונקפל לרבע ואז נגלגל לצורת שבלול.
  • נניח בסיר (חשוב לשמן את הדפנות) ולתת תפיחה של עוד 25 דקות בערך.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 40-45 דקות בערך.

הערות וטיפים

במידה ורוצים אותה יותר שחומה, מומלץ להסיר את המכסה ולתת לה עוד קצת זמן בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.