Go Back
מאפה גבינה

בורקס גבינה ללא שמרים (טפאדה טורקי)

במלית גבינות עשירה בתפוחי אדמה
ציון 4.41 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: נעמוני בקיש

המצרכים

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח רגיל

למילוי:

  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
  • 150 גרם גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5%
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 1 כפית מלח
  • אגוז מוסקט
  • 1 ½ ביצים בתוך המילוי (את החצי השני נמרח מעל המאפה)

אופן ההכנה

  • בסיר שמים ביחד כוס מים, כוס שמן, וכפית מלח, ומביאים לרתיחה, ואז מכבים ונותנים שיתקרר.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקמח וללוש לבצק גמיש (זהירות שלא יהיה דביק)
  • מכסים במגבת ונותנים מנוחה של 10 דקות. לאחר מכן מפרידים לשני גושים ופותחים גוש אחד עם מערוך
  • אין צורך לקמח את משטח העבודה
  • מניחים על מגש מרובע ושמים את המילוי המוכן שערבבנו יחד, מורחים מהמילוי בצורה אחידה
  • פותחים את הגוש השני ומניחים על המילוי חותכים את הבצק לקוביות עד הסוף
  • מורחים את חצי הביצה שנשאר מקודם ומפזרים שומשום
  • אופים על חום של 210 מעלות למשך 55 דקות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.