Go Back
עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

עוגה מושלמת המספקת חווית טעמים מענגת שתשאיר עם אובססיה לעוגות תפוחים.
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח מנופה (עד 3 כוסות במידת הצורך (לבצק רך ונעים))
  • ½1 חבילות חמאה / מחמאה (150 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 חלמונים
  • גרידת תפוז / לימון

למילוי (לבשל):

  • 10 תפוחים (מקולפים וחתוכים)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 כפות מיץ לימון

לציפוי:

  • 2 חלבונים (משוקשקים)
Advertisements

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד ליצירת בצק נעים ורך ואז נותנים מנוחה של חצי שעה במקרר.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומורחים היטב את התבנית בחמאה מומסת.
  • מרדדים בתחתית התבנית את הבצק, ומפזרים מעל מעט פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם.
  • מורחים מעל את מלית התפוחים המבושלים שהצטננו.
  • מכסים שוב בשכבת בצק שמרדדים במשטח מקומח, ודוקרים את הבצק העליון ומורחים את החלבונים.
  • מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35 דקות בערך.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.