Go Back
חלות

חלות לשבת בשיטה קלה במיוחד

טעם מעלף עם מתיקות מעודנת
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: דבורה אוזנה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 50 גרם שמרים טריים / שתי כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כוסות מים פושרים (חד פעמי קר)
  • 1 ביצה עם מעט מים להברשה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • נשים את השמרים בתוך קערית עם חצי כוס מים למשך כמה דקות.
  • במקביל נכניס לתוך קערת מיקסר את הקמח, סוכר, וסוכר וניל, ונערבב עם וו הלישה
  • נוסיף את השמן, השמרים, ולבסוף המלח, ונמשיך ללוש כעשר דקות עד להתנתקות הבצק מדפנות הקערה. אם הבצק קצת דביק זה בסדר ואם הוא קשה למגע אפשר להוסיף מעט נוזלים לפי הצורך.
  • נמרח מעט שמן על הבצק ונכסה ונניח להתפחה ראשונה, עד שמכפיל את נפחו
  • לאחר התפחה, ניצור כדורים וניתן להם מנוחה של כמה דקות
  • לאחר מכן יוצרים צורות ונניח בתבנית לעוד 20 דקות.
  • נבריש ביצה ונפזר שומשום או כל דבר אחר ומכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש על 200-180 מעלות, למשך 25-30 דקות ועד להזהבה.

הערות וטיפים

חלות לשבת בשיטה קלה במיוחד דבורה אוזנה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.