Go Back
כרוב ממולא

כרוב ממולא בשר ואורז

ברוטב רימונים אדום ומשגע
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן
Advertisements

המצרכים

  • 1 יחידה כרוב ירוק
  • ½ ק"ג בשר צלעות טרי (עם השומן שלו)
  • 2 כוסות אורז עגול
  • 4 כוסות מים
  • עלי סלרי קצוצים דק
  • 4 עגבניות עסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
  • מלח (פלפל שחור גרוס)
  • 1 כפית גדושה פפריקה
  • ½ כפית כורכום

לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 בצל
  • 1 גבעול סלרי
  • ½ פלפל ירוק טרי חריף
  • 3 עגבניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות איטלקי MUTTI
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 2 כפות רוטב רימונים (לא לוותר!)
  • מיץ טרי סחוט מלימון גדול אחד
  • אבקת מרק עוף / מלח
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • פלפל שחור גרוס
Advertisements

אופן ההכנה

  • קודם מכינים את עלי הכרוב למילוי - מסירים עם סכין את גזע הכרוב. מניחים את הכרוב בשקית ומכניסים אותו לילה שלם למקפיא. בבוקר מפשירים על השיש למשך 3 שעות והעלים נפרדים בקלי קלות
  • עם סכין חדה מסירים מכל עלה את העורק הלבן
  • עלה גדול חוצים לשניים כדי להכין ממולאים בגודל קטן ועדין.
  • עוברים להכנת המלית - בקערה מערבבים יחד עד איחוד את הבשר עם השומן שלו, 2 כוסות אורז עגול שבישלנו עם 4 כוסות מים למשך 20 דקות, בצל גדול חתוך לקוביות קטנות, וחופן נדיב של עלי סלרי קצוצים דק.
  • לאחר מכן מוסיפים 4 עגבניות עסיסיות וחתיכות לקוביות קטנות, מלח, פלפל שחור גרוס, כפית גדושה פפריקה, וחצי כפית כורכום.
  • כעת מכינים את הרוטב - בסיר רחב ושטוח מחממים 4 כפות שמן עם כפית שטוחה כורכום ומטגנים עד הזהבה את הבצק שחתוך לקוביות קטנות, 1 גבעול סלרי פרוס דק, וחצי פלפל ירוק טרי חריף פרוס דק.
  • מוסיפים מיץ טרי מ-3 עגבניות עסיסיות מגוררות ו-3 שיני שום כתושות וממשיכים לטגן על להבה נמוכה למשך 10 דקות.
  • מוסיפים 3 כפות גדושות רסק עגבניות איטלקי Mutti, כף גדושה פפריקה, 2 כפות רוטב רימונים, מיץ טרי סחוט מ 1 לימון גדול, אבקת מרק עוף / מלח, 3 גרגרי פלפל אנגלי, ופלפל שחור גרוס.
  • מערבבים ומבשלים למשך 5 דקות
  • לבסוף: מילוי, גלגול, ובישול - פורסים עלה כרוב. מניחים בנדיבות קבב מלית לאורך הקצה שקרוב אליכם.
  • מקפלים את העלה מעל המלית ואז קיפול מימין ומשמאל וגלגול מהודק.
  • מסדרים את הממולאים מעל הרוטב שבסיר כך שהם צמודים זה לזה, אפשר ב-2 שכבות
  • מזלפים מעל הממולאים רוטב רימונים
  • מוסיפים 2 כוסות מים בערך (מים עד לגובה הממולאים ולא יותר)
  • מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים להבה הכי קטנה ומבשלים בערך שעתיים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.