קודם מכינים את עלי הכרוב למילוי - מסירים עם סכין את גזע הכרוב. מניחים את הכרוב בשקית ומכניסים אותו לילה שלם למקפיא. בבוקר מפשירים על השיש למשך 3 שעות והעלים נפרדים בקלי קלות
עם סכין חדה מסירים מכל עלה את העורק הלבן
עלה גדול חוצים לשניים כדי להכין ממולאים בגודל קטן ועדין.
עוברים להכנת המלית - בקערה מערבבים יחד עד איחוד את הבשר עם השומן שלו, 2 כוסות אורז עגול שבישלנו עם 4 כוסות מים למשך 20 דקות, בצל גדול חתוך לקוביות קטנות, וחופן נדיב של עלי סלרי קצוצים דק.
לאחר מכן מוסיפים 4 עגבניות עסיסיות וחתיכות לקוביות קטנות, מלח, פלפל שחור גרוס, כפית גדושה פפריקה, וחצי כפית כורכום.
כעת מכינים את הרוטב - בסיר רחב ושטוח מחממים 4 כפות שמן עם כפית שטוחה כורכום ומטגנים עד הזהבה את הבצק שחתוך לקוביות קטנות, 1 גבעול סלרי פרוס דק, וחצי פלפל ירוק טרי חריף פרוס דק.
מוסיפים מיץ טרי מ-3 עגבניות עסיסיות מגוררות ו-3 שיני שום כתושות וממשיכים לטגן על להבה נמוכה למשך 10 דקות.
מוסיפים 3 כפות גדושות רסק עגבניות איטלקי Mutti, כף גדושה פפריקה, 2 כפות רוטב רימונים, מיץ טרי סחוט מ 1 לימון גדול, אבקת מרק עוף / מלח, 3 גרגרי פלפל אנגלי, ופלפל שחור גרוס.
מערבבים ומבשלים למשך 5 דקות
לבסוף: מילוי, גלגול, ובישול - פורסים עלה כרוב. מניחים בנדיבות קבב מלית לאורך הקצה שקרוב אליכם.
מקפלים את העלה מעל המלית ואז קיפול מימין ומשמאל וגלגול מהודק.
מסדרים את הממולאים מעל הרוטב שבסיר כך שהם צמודים זה לזה, אפשר ב-2 שכבות
מזלפים מעל הממולאים רוטב רימונים
מוסיפים 2 כוסות מים בערך (מים עד לגובה הממולאים ולא יותר)
מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים להבה הכי קטנה ומבשלים בערך שעתיים.