Go Back
מניפת תפוחי אדמה בתנור

מניפת תפוחי אדמה קלה ומרשימה

מכינים בתנור ונהנים ממנה נהדרת לאירוח כתוספת מרשימה לכל שולחן עם מראה מהמם וטעם נפלא במיוחד.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 8 תפוחי אדמה (אדומים שטופים)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף אבקת מרק בצל (אפשר לוותר)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה / טימין

אופן ההכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף! שעדיין יישאר שלם. מניחים בתבנית.
  • בקערה נפרדת מערבבים את השמן, פפריקה, כורכום, אבקת שום, אבקת מרק בצל, כפית מלח, וכפית פטרוזיליה יבשה או טימין. מערבבים היטב.
  • עם כפית שופכים מעל תפוחי האדמה ומקפידים לשפוך גם בין החריצים
  • שופכים כוס מים בתבנית, ומכסים היטב.
  • אופים בטורבו על 200 מעלות למשך 40 דקות
  • לאחר מכן, מוציאים ומורידים כיסוי, ולהשקות מהשמן בתבנית כל תפוח אדמה.
  • אחרי זאת מנמיכים את התנור ל-170 מעלות ואופים ללא כיבוי עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.