מתחילים קודם בסירופ - מרתיחים יחד כוס מים עם חצי כוס סוכר, טיפה תמצית וניל, וכף מיץ לימון. לאחר רתיחה משאירים בצד (שופכים סירופ קר על עוגה חמה).
עוברים לבצק - מעבדים את כל המרכיבים לבצק ואז נותנים לו מנוחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
לאחר מכן מוציאים מהמקרר ונשטח את הבצק.מורחים ממרח נוטלה ומעליו מפזרים חלבה, פתי בר טחונים, ואגוזים פירורים למי שאוהב.
מגלגלים לרולדה וחותכים עם סכין חדה באמצע הרולדה. כך מקבלים שני נחשים ארוכים, ואז מגלגלים אחד עם השני.
מורחים ביצה מלמעלה, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
לאחר אפייה שופכים את הסירופ הקר על העוגה כשהיא עדיין חמה.