Go Back
+ servings
עוגת שמרים

עוגת שמרים קראנץ\' שוקולד

מבצק נדיר ופריך
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
כמות 2 רולדות
באדיבות: אביבה ג'רופי

ציוד

כוס זכוכית רגילה עם ידית

המצרכים

  • לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • טיפה תמצית וניל
  • 1 כף מיץ לימון
  • לבצק:
  • 5 ½ כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 175 גרם חמאה רכה
  • ½ שקית שמרים (או חצי קובייה שמרים)
  • 3 ביצים
  • מעט תמצית וניל
  • ¾ כוס מים פושרים
  • למילוי:
  • ממרח נוטלה
  • חלבה
  • ביסקוויטים / פתי בר טחונים
  • אגוזים פירורים

אופן ההכנה

  • מתחילים קודם בסירופ - מרתיחים יחד כוס מים עם חצי כוס סוכר, טיפה תמצית וניל, וכף מיץ לימון. לאחר רתיחה משאירים בצד (שופכים סירופ קר על עוגה חמה).
  • עוברים לבצק - מעבדים את כל המרכיבים לבצק ואז נותנים לו מנוחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
  • לאחר מכן מוציאים מהמקרר ונשטח את הבצק.מורחים ממרח נוטלה ומעליו מפזרים חלבה, פתי בר טחונים, ואגוזים פירורים למי שאוהב.
  • מגלגלים לרולדה וחותכים עם סכין חדה באמצע הרולדה. כך מקבלים שני נחשים ארוכים, ואז מגלגלים אחד עם השני.
  • מורחים ביצה מלמעלה, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
  • לאחר אפייה שופכים את הסירופ הקר על העוגה כשהיא עדיין חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.