Go Back
עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים מיוחדת במינה

עם קרם נדיר ומשודרג
ציון 3 על ידי דירוג אחד
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מלבנית 20 סמ או עגולה קוטר 20

המצרכים

לשכבות ביסקוויטים:

  • 1 כף אבקת נס קפה
  • 2 כפות סוכר
  • ¾ כוס מים רותחים
  • כוס חלב
  • 280 גרם ביסקוויטים

קרם וניל:

  • 750 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1 כוס אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 6 כפות חלב מרוכז קר מהמקרר
  • 3 שקיות סוכר וניל

לגנאש שוקולד:

  • 80 גרם שוקולד מריר
  • כוס שמנת להקצפה

אופן ההכנה

  • להכנת שכבת הביסקוויטים - בקערה נשים את הנס קפה והסוכר, נשפוך את המים הרותחים מעל ונערבב היטב עד שהסוכר נמס. נוסיף את החלב ונערבב.
  • להכנת קרם וניל - בקערת מיקסר גדולה נשים את כל החומרים ונקציף לקרם יציב ולא נוקשה מידי - נכניס לשקית זילוף עם צנטר עגול קוטר ס״מ. אם אין לכם אז ניתן פשוט למרוח עם מרית.
  • להרכבת העוגה - נטבול את הביסקוויטים בתערובת הנס קפה ונרפד את תחתית העוגה.
  • נשים מעל ⅓ מכמות הקרם וניל ונמרח באופן אחיד.
  • מעל נרפד שוב בביסקוויטים הטבולים בתערובת הנס קפה ומעל שוב ⅓ מכמות הקרם וניל ומעל שוב ביסקוויטים הטבולים בתערובת הנס קפה.
  • לעיטור - נזלף מעל הביסקוויטים גבעות של קרם וניל, בטור, צמודות אחת לשניה עד שכל שכבת הביסקוויטים מכוסה בגבעות המהממות האלו.
  • נכניס למקרר להתייצבות שעה.
  • לגנאש שוקולד - נביא לידי רתיחה את השמנת במיקרו, נשבור פנימה את השוקולד המריר ונערבב היטב לציפוי חלק ללא גושים.
  • נוציא את העוגה מהמקרר.
  • נבצע גומות בתוך גבעות הקרם וניל - ננעץ את האצבעות בקצה הגבעה עד שנוצרת גומה (לשים כפפות כמובן)
  • נשים את הגנאש בשקית ונזלף לתוך הגומות מהקרם וניל. את כל שאר הגנאש נזלף מעל הגבעות במפוזר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.