Go Back
+ servings
מגולגלות

עוגיות מגולגלות רכות ונמסות בפה

מבצק מופלא עם מרקם חלומי
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
כמות 5 גלילות או 60 עוגיות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה / מחמאה רכה בטמפ חדר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים / מיץ תפוזים מבקבוק

מלית תמרים -

  • 1 מיכל ממרח תמרים (450 גרם)
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן (לא חובה)
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

מלית פרג - לבשל הכל יחד חוץ מהצימוקים והתפוחים. לצנן היטב ולהוסיף אותם פנימה

  • ¾ כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 200 גרם פרג טחון
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם צימוקים
  • תפוח עץ ירוק (מגורר)

מלית שוקולד - מערבב יחד סוכר,קקאו,קינמון. למרוח חמאה על הבצק ומעל לפזר מלית קקאו

  • 1 כוס סוכר
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד

מלית נוטלה עשירה - מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם. מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי. אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה. מורחים בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת.

  • 300 גרם נוטלה
  • 1 שמנת מתוקה

מלית ריבה - למרוח על הבצק ,לפזר מעל שקדים/ אגוזים טחונים או קוקוס

  • 1 צנצנת ריבה שאוהבים
  • שקדים / אגוזים טחונים / קוקוס

מלית טחינה סילאן אגוזים - מורחים את העלה במעט טחינה. מכסים בשכבה של סילאן. מפזרים שוקולית וסוכר חום משלבים אגוזים או בוטנים קלויים. אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולד צ'יפס

  • טחינה
  • סילאן
  • 2 כפות שוקולית
  • 1-2 כפות סוכר חום
  • אגוזים או בוטנים קלויים
  • חלבה מגוררת או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור ל-170 מעלות בתכנית אפייה רגילה, וממקמים את התבנית במרכז התנור.
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים עד לקבלת בצק רך עם פירורים גסים את הקמח, אבקת אפייה, חמאה, וכוס שמן, ואז מוסיפים המים או מיץ תפוזים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק רך, חלק, ולא דביק.
  • אם הבצק מרגיש מעט דביק אפשר להוסיף מעט קמח ,אם מרגיש פירורי אפשר להוסיף מעט מים
  • מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, ומלטפים כל חלק במעט קמח.
  • מרדדים על נייר אפייה מקומח בנדיבות כל חלק למלבן.
  • מיישרים קצוות עם גלגלת כדי שיצא מלבן מושלם, ומורחים בעדינות עם כף כל חלק במלית.
  • מפזרים מעל למלית חופן של אגוזי מלך קצוצים או שקדים גרוסים, כדי להעשיר את הטעם ובעיקר כדי שהמלית לא תיזלג החוצה בזמן האפייה.
  • בעזרת נייר האפייה מתחילים לגלגל לרולדה, מניחים את הרולדות באופן מרווח (חשוב! הן משתטחות בזמן האפייה) על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • מכניסים למקפיא למשך 20 דקות כך יהיה קל לפרוס אותן בקלות ותצאנה פרוסות אחידות ומושלמות
  • פורסים כמעט עד הסוף לפרוסות ברוחב של 3 ס"מ אבל משאירים את העוגיות כשהן מחוברות לבסיס.
  • אופים 30 דקות עד הזהבה
  • צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר
  • מצננים לגמרי וחותכים לעוגיות לפי הסימון. מפדרים באבקת סוכר
  • שומרים בצנצנת אטומה בטמפ החדר ובקיץ מאחסנים במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.