להמיס חמאה ולערבב היטב עם הביסקוויטים ולשטח בתבנית אפייה (גודל 24 או 26).
לתערובת השמנת
נערבב את כל מרכיבי השמנת יחדיו.
נוסיף את המלית לתחתית הביסקוויטים.
נאפה על חום 180 מעלות (ללא תחתית עם מים) עד להתייצבות למשך 40-50 דקות מספיק. לבדוק עם קיסם. מומלץ לאחר האפייה להשאיר את העוגה רבע שעה בתנור אך לא חובה.
לתת לעוגה להתקרר בתבנית בטמפרטורת החדר כמספר דקות.
לשמור בקירור כ-4 שעות לפחות, ואפילו עדיף לילה שלם.
למעלה אפשר להוסיף גם מעט פירורי ביסקוויטים לאחר האפייה (אך זה לא הכרחי), בתיאבון!.
הערות וטיפים
אין צורך במיקסר, מספיק לערבב היטב עם כף או מערבל ידני או אפילו בידיים.
לא צריך לאפות קודם את התחתית, אופים את הכל ביחד כעוגה.
לאפות ללא תחתית עם מים, אין צורך.
ניתן להוציא את העוגה ישר לאחר סיום האפייה אין חשש שתיפול. אבל מומלץ להשאיר אותה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, חשוב להכניס אותה למקרר ולשמור בקירור כמה שעות.
טיפ: לטעם מושלם, מומלץ לקרר את העוגה יום לפני שאוכלים.
טיפ נוסף: להשתמש בשמנת חמוצה של פעם. אחוז שומן גבוה 15%, היא דחוסה יותר ועשירה יותר. כך העוגה נשמרת יציבה יותר, ישרה יותר ואין סיכוי שתיפול.
לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי.
בנוסף היות שהעוגה ללא הקצפה, היא לא תעלה ולא תיפול אחרי. היא גם אינה מתבקעת.
ניתן לאפות את העוגה בתבנית 24 לקבלת עוגה גבוהה יותר.
המתכון ללא קמח וללא גבינה לבנה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.