Go Back
+ servings
עוגת גבינת שמנת אפויה

עוגת שמנת חמוצה אפויה

רק 10 דקות עבודה ויש לכם עוגה פצצה לקינוח.
ציון 4.52 על ידי 194 דירוגים
כמות 10 פרוסות
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
סוג: עוגה, קינוח
מטבח: מקומי
באדיבות: מתוקים אוריג'ינלס

ציוד

תבנית עגולה קוטר 26 ס״מ (או 24)
כוס חד פעמי קר

המצרכים

להכנת התחתית:

  • 250 גרם ביסקוויטים פתי בר (שרוול)
  • 150 גרם חמאה מומסת

לתערובת השמנת:

  • 4 גביעי שמנת חמוצה 15% (200 גרם כל אחת)
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • גרידת לימון (לא הכרחי)

אופן ההכנה

לתחתית

  • לרסק את הביסקוויטים היטב.
  • להמיס חמאה ולערבב היטב עם הביסקוויטים ולשטח בתבנית אפייה (גודל 24 או 26).

לתערובת השמנת

  • נערבב את כל מרכיבי השמנת יחדיו.
  • נוסיף את המלית לתחתית הביסקוויטים.
  • נאפה על חום 180 מעלות (ללא תחתית עם מים) עד להתייצבות למשך 40-50 דקות מספיק. לבדוק עם קיסם. מומלץ לאחר האפייה להשאיר את העוגה רבע שעה בתנור אך לא חובה.
  • לתת לעוגה להתקרר בתבנית בטמפרטורת החדר כמספר דקות.
  • לשמור בקירור כ-4 שעות לפחות, ואפילו עדיף לילה שלם.
  • למעלה אפשר להוסיף גם מעט פירורי ביסקוויטים לאחר האפייה (אך זה לא הכרחי), בתיאבון!.

הערות וטיפים

 
  • אין צורך במיקסר, מספיק לערבב היטב עם כף או מערבל ידני או אפילו בידיים.
  • לא צריך לאפות קודם את התחתית, אופים את הכל ביחד כעוגה.
  • לאפות ללא תחתית עם מים, אין צורך.
  • ניתן להוציא את העוגה ישר לאחר סיום האפייה אין חשש שתיפול. אבל מומלץ להשאיר אותה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
  • לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, חשוב להכניס אותה למקרר ולשמור בקירור כמה שעות. 
  • טיפ: לטעם מושלם, מומלץ לקרר את העוגה יום לפני שאוכלים.
  • טיפ נוסף: להשתמש בשמנת חמוצה של פעם. אחוז שומן גבוה 15%, היא דחוסה יותר ועשירה יותר. כך העוגה נשמרת יציבה יותר, ישרה יותר ואין סיכוי שתיפול.
  • לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי. 
  • בנוסף היות שהעוגה ללא הקצפה, היא לא תעלה ולא תיפול אחרי. היא גם אינה מתבקעת.
  • ניתן לאפות את העוגה בתבנית 24 לקבלת עוגה גבוהה יותר.
  • המתכון ללא קמח וללא גבינה לבנה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.