Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף

עם מרקם קרמי ושוקולדי במיוחד
ציון 5 על ידי דירוג אחד

ציוד

תבנית משומנת קוטר 26

המצרכים

  • 5 ביצים L (מופרדות)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (או כפית תמצית וניל)
  • ½ קופסת קרטון שמנת מתוקה 38% (או קצפת צמחית)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות גדושות קקאו
  • 2 כפות גדושות שוקולית
  • 1 ¼ כוסות קמח תופח
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה

לגנאש ולקישוט:

  • 1 שמנת מתוקה 38% (או קצפת צמחית לפרווה)
  • 200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
  • ½ כף שמן קנולה

להרטבת העוגה:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 כף רום (או תמצית רום)

אופן ההכנה

  • נמיס את ה-50 גרם שוקולד בחצי קופסת קרטון שמנת למשך כמה שניות במיקרוגל ואז נערבב.
  • נשהה בינתיים בצד.
  • נקציף את החלבונים ונוסיף את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה. נמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב.
  • נוסיף חלמונים בהדרגה ונמשיך להקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
  • נוריד מהירות הקצפה, נוסיף שמן בזרם דק ואת השוקולד המומס בשמנת.
  • ננפה יחד את הקקאו,שוקולית, קמח תופח ואבקת סודה ואז נוסיף בהדרגה ובתנועות קיפול.
  • לצקת לתבנית משומנת קוטר 26, ונכניס לאפייה בחום של 170 מעלות (לא טורבו) למשך 35 דקות בערך (תלוי בתנור).
  • נערבב אבקת קפה נמס ורום במים הפושרים, נרטיב את העוגה כל עוד היא חמה ונצנן.
  • להכנת הגנאש והקישוט - נעביר לכלי נפרד 50 גרם מהשוקולד, 3 כפות מהשמנת המתוקה, וחצי כף
  • שמן (נשמור לקישוט).
  • עם רוב השמנת והשוקולד שנותרו נכין גנאש (נמיס על הגז או במיקרוגל) וניצוק על העוגה כשהיא חמה.
  • נכניס למקפיא להתייצבות ובינתיים נמיס במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת והשמן ששמרנו.
  • נערבב היטב ונעבירים לשקית זילוף חד פעמית. ניצור בקצה פתח קטן בעזרת סכין ונזלף על העוגה פסי אורך ורוחב.
  • אפשר גם לקשט בדובדבנים מסוכרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.