Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים קראנץ\' צמה פרווה

בצק נדיר ומיוחד עם טעם מענג
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: חן הראל סוויסה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 ½ כפות שמרים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 1 ½ כוסות מים
  • 175 גרם מרגרינה / נטורינה
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות שוקולית
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם מחמאה / נטורינה / מרגרינה

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר, וסוכר וניל. ערבוב של 2 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים את הביצים והמים, ומערבלים על מהירות נמוכה למשך 2 דקות.
  • נמשיך לערבל על מהירות בינונית ונוסיף את המרגרינה (בטמפרטורת חדר) והמלח. נערבל למשך 10 דקות, הבצק קצת דביק וזה בסדר.
  • נקמח מעט קערה ונתפיח. אחרי 10 דקות נחזור לבצק וללוש אותו שוב.
  • נתפיח לעוד שעה או לכמה שעות במקרר או מומלץ לילה במקרר.
  • מכינים את המילוי על ידי ערבוב של כל המרכיבים יחד, מרדדים את הבצק ל-5 עלים ומורחים בשכבה אחידה מהמלית.
  • מגלגלים כל עלה לרולדה (כמו בסרטון) ומכניסים למקפיא ל-10 דקות כדי שהיה יותר קל לחתוך.
  • חותכים את הרולדה לשני חצאים, ואז חותכים כל חצי לעוד שני חצאים. קולעים לפי הסרטון.
  • שמים להתפחה של 20 דקות, מורחים ביצה ואז אופים פס למעלה פס למטה, על חום של 175 מעלות למשך 25 דקות בערך.
  • אפשר למרוח סירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר על הגז) על העוגות לאחר אפייה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.