נערבב בקערה גדולה את כל המצרכים של העוגה עד לקבלת בלילה אחידה.
נשמן תבנית קוגלהוף ולתוכה נשפוך את חצי מהבלילה של העוגה.
בקערה נפרדת קטנה, נערבב כף מים חמים עם שלוש כפות ריבה של תותים או אוכמניות או מה שאוהבים, ונשפוך מעל לבלילת העוגה.
נכסה בתערובת העוגה הנותרת.
נכניס את העוגה לאפייה בתנור חם על 179 מעלות למשך 50 דקות.
בקערה נפרדת קטנה, נמיס במיקרוגל את ה-100 גרם שוקולד חלב עם שלוש כפות חלב, ונערבב טוב עד לקבלת בלילה חלקה.
כשהעוגה מוכנה וסיימה אפייה, נצנן לחצי שעה ונהפוך לצלחת הגשה.
נשפוך את ציפוי השוקולד בצורה שווה מעל לעוגה, ונקשט בשקדים פרוסים ואז מגישים.