Go Back
עוגת תפוזים

עוגת תפוזים בחושה עם שוקולד

עם המון שקדים מפנקים
עדיין אין דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית קוגלהוף

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים שלמות
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים / חלב
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ½ כוסות קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • כף מים חמים + 3 כפות ריבה (לא חובה)

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 3 כפות חלב

לקישוט:

  • שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  • נערבב בקערה גדולה את כל המצרכים של העוגה עד לקבלת בלילה אחידה.
  • נשמן תבנית קוגלהוף ולתוכה נשפוך את חצי מהבלילה של העוגה.
  • בקערה נפרדת קטנה, נערבב כף מים חמים עם שלוש כפות ריבה של תותים או אוכמניות או מה שאוהבים, ונשפוך מעל לבלילת העוגה.
  • נכסה בתערובת העוגה הנותרת.
  • נכניס את העוגה לאפייה בתנור חם על 179 מעלות למשך 50 דקות.
  • בקערה נפרדת קטנה, נמיס במיקרוגל את ה-100 גרם שוקולד חלב עם שלוש כפות חלב, ונערבב טוב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • כשהעוגה מוכנה וסיימה אפייה, נצנן לחצי שעה ונהפוך לצלחת הגשה.
  • נשפוך את ציפוי השוקולד בצורה שווה מעל לעוגה, ונקשט בשקדים פרוסים ואז מגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.