Go Back
תפוח אדמה ממולא

סירות תפוחי אדמה בתנור

קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים עם מילוי מפנק של של פטריות עסיסיות עם בצל!
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אביבה ג'רופי

המצרכים

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל (קצוץ לקוביות קטנות)
  • 1 חבילה פטריות (210 גרם - חתוכות קוביות קטנות)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף פטריות
  • ½ כוס פטרוזיליה/כוסברה (25 גרם)
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית כמון
  • כורכום (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לוקחים את תפוחי האדמה ורוחצים היטב במים, מנגבים ומורחים אותם בשמן זית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור כשעה עד שמתרככים.
  • בינתיים נטגן בצל קצוץ ומוסיפים לו פטריות חתוכות לקוביות קטנות. מתבלים בפלפל שחור, כמון, מלח, טיפה מרק עוף פטריות, וכורכום.
  • מערבבים היטב ונותנים כמה דקות בישול, ואז מכבים את הגז ומוסיפים פטרוזיליה או כוסברה.
  • כשתפוחי האדמה מתקררים, פותחים אותם בצורה של איקס, ומוציאים את הפנים שלהם בעדינות. ממלאים במלית שהכנו, מרססים קצת שמן, ומחזירים לתנור בחום נמוך מאוד של 100 מעלות לעוד חצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.