Go Back
מאפה חצילים ובשר טורקי

מתכון לקציצות בשר וחציל טורקי

מנה מנצחת וקסומה שתרשים את כל מי שטועם אין סיכוי שלא מנסים!
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית פיירקס 24/26

המצרכים

  • 1 חציל (גדול)
  • עגבניות
  • 1 פלפל ירוק טרי חריף ( חתוך לרצועות גסות)
  • 6 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כוס מים

לקציצות:

  • ½ קילו בשר צלעות ( טרי טחון עם השומן שלו)
  • ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 2 שיני שום ( כתושות)
  • 1 ביצה
  • 1 חופן פירורי לחם
  • 4 כפות מי סודה תוססים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • פורסים חציל לעיגולים, מטגנים קלות עד הזהבה ממש עדינה ולא מעבר.
  • חותכים עגבניות לפרוסות וחותכים פלפל ירוק טרי חריף לרצועות גסות.

להכנת הקציצות:

  • מערבבים ביחד את הבשר, פטרוזיליה, בצל קצוץ דק, 2 שיני שום כתושות, ביצה, פירורי לחם, ומלח ופלפל שחור גרוס.
  • מכינים מהתערובת קציצות עגולות קטנות, ולפחוס מעט עם כף היד. מטגנים קלות (רק עד הזהבה עדינה).
  • מסדרים בתבנית פיירקס פרוסת חציל, פרוסת עגבנייה, קציצה, וכן הלאה. במרכז המאפה מפזרים 6 שיני שום שלמות.
  • בצידי המאפה מסדרים רצועות פלפל ירוק טרי חריף.
  • מזליפים מעט שמן על המאפה.

הכנת הרוטב:

  • בכוס מערבבים 3 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור גרוס, כף פפריקה, ומים, ומוזגים על המאפה.
  • נכסה ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש בתכנית אפייה רגילה ל-190 מעלות למשך שעה.
  • אחרי שעה מסירים את הרדיד וממשיכים לאפות עד שהמאפה שחום ואין נוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.