Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה ללא מיקסר ב-5 דקות

בטעם גבינה רך ועשיר
ציון 4.29 על ידי 49 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית עגולה 20 / 22 סטנדרטית משומנת בתחתית ובדפנות

המצרכים

  • 4 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% (לסנן את המים)
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 27% (לסנן את המים)
  • 2 כפות גדושות קמח רגיל
  • 1 כף אבקת אפייה

לקרם (לא חובה):

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש (10 דקות לפני) ל-170 מעלות על תכנית אפייה רגילה.
  • בקערה מערבלים עם מקצף ידני את ה-4 ביצים ללא הפרדה, כוס סוכר,שקית סוכר וניל, וכפית גרידת לימון.
  • לאחר מכן מוסיפים את הגבינה לבנה, שמנת חמוצה, קמח, ואבקת אפייה, ומערבלים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • מוזגים הבלילה לתבנית ואופים כ-50 דקות עד שפני העוגה זהובים והיא צמיגית למגע
  • מוציאים מיד מהתנור בתום האפייה ומצננים בטמפ החדר
  • מעבירים לקירור למשך 5 שעות התייצבות לפני ההגשה
  • -מעטרים באבקת סוכר, ניתן גם לעטר בקרם (מקציפים כל המרכיבים במיקסר יחד).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.