Go Back
פחזניות

מתכון פחזניות שלא צונחות

מרקם פריך וחלומי עם מראה מהמם
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס מים
  • 100 גרם מחמאה לקוביות
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 3 ביצים גודל L

לקצפת:

  • 500 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה (לחלבי)
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-180 מעלות על תוכנית טורבו
  • על הכיריים מניחים סיר עם כוס מים, מחמאה, מלח, וסוכר. מביאים לרתיחה והמסה של המחמאה, מכבים את הגז מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק. אם הוא נוזלי מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח עד שהוא מתגבש לבצק נוח וגמיש.
  • מעבירים את הבצק למיקסר, מפעילים מהירות 3 עם וו גיטרה
  • מערבלים בערך 5 דקות עד לקירור הבצק - עד שלא יוצאים יותר אדים מהבצק ואז הוא מוכן להמשך העבודה
  • כעת שהבצק התקרר, מגבירים מהירות גבוהה במיקסר, מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד להטמעה מוחלטת בבצק.
  • כעת מוסיפים את השנייה, ושוב מערבלים עד הטמעה
  • את הביצה השלישית טורפים בקערית ומוסיפים רק חצי ממנה אל הבצק
  • כך מקבלים בצק אלסטי מושלם.
  • מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב, מרססים ספריי שמן על תבנית תנור (כך נייר האפייה לא יזוז ויהיה נוח לזלף), ומניחים נייר אפייה
  • מזלפים פחזניות על כל התבנית, בגודל קטן, הכמות אמורה לצאת בין 20-25, תלוי בגודל שבו תבחרו לזלף
  • ממקמים את התבנית במרכז התנור ואופים בערך 25 דקות עד להזהבה. (אם עדיין לא זהובות, ממתינים עוד 5-10 דקות)
  • לא פותחים דלת התנור בזמן האפייה!
  • לאחר מכן מכבים את התנור ,פותחים חריץ קטן בדלת התנור ומכניסים כף מעץ בין הדלת לגוף התנור
  • משאירים את הפחזניות בתנור מכובה 10 דקות ורק אז מוציאים אותן
  • להכנת הקרם - במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את כל מרכיבי הקרם, ואז מכניסים לשקית זילוף, חוצים כל פחזניה לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם
  • ניתן להקפיא את הפחזניות עם הקרם.
  • כיוון שהבצק הוא פרווה ניתן למלא גם במלית בשרית כמו כבד מטוגן עם בצל / פטריות וכו')
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.