Go Back
עוגת גבינה

מתכון עוגת גבינה אפויה ללא בסיס

מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא גלוטן בטעם נדיר ומרקם קרמי מענג!
ציון 4.38 על ידי 27 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית עגולה 26 עם דפנות גבוהות

המצרכים

  • 2 קופסאות גבינה לבנה 9% (סה"כ 500 גרם)
  • 1 שמנת חמוצה (סה"כ 200 מ"ל)
  • 5 חלמונים (צהוב)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 5 חלבונים (לבן)
  • ¾ כוס סוכר

לקצפת:

  • 1 שמנת מתוקה (סה"כ 250 מ"ל)
  • ¼ כוס סוכר
  • מה שנותר משקית האינסטנט פודינג
  • ½ כוס חלב

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור ל-180 מעלות בתכנית אפייה רגילה. אין צורך בתבנית מים בתחתית התנור.
  • בקערה מערבבים יחד עם מטרפה ידנית את הגבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, ו-3 כפות קורנפלור.
  • לאחר מכן מקציפים במיקסר יחד את החלבונים על שלושת רבעי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקצף אל קערת הגבינות.
  • משמנים את התבנית שלנו, ומכניסים לאפייה למשך 45 דקות בערך.
  • העוגה תופחת לגובה בזמן האפייה ובתום האפייה חוזרת לגובה המקורי שלה. מוציאים את העוגה מהתנור מיד בתום האפייה ומצננים על רשת
  • עוברים בעדינות עם סכין חדה סביב העוגה כדי לשחררה מדפנות התבנית
  • אם רוצים לצפות בקצפת - מקציפים יחד את השמנת מתוקה, רבע כוס סוכר, מה שנותר משקית האינסטנט פודינג, וחצי כוס חלב.
  • מורחים על העוגה ומקשטים בפרי שאוהבים.
  • מכניסים למקרר למשך 4 שעות.

הערות וטיפים

אפשרי: לקשט בפרי שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.