Go Back
מתכון למטבוחה

מטבוחה מהירה חריפה צלויה בתנור

סלט מטבוחה אורגינל מהמטבח המרוקאי. סלט טעים שמכינים בקלות מטורפת!
ציון 4.45 על ידי 36 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

סיר/מחבת
Advertisements

המצרכים

  • 8 עגבניות (גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות)
  • 8 שיני שום (חצויות)
  • 2 פלפל ירוק חריף (טרי, פרוס)
  • ½ גמבה (חתוכה לקוביות)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף פפריקה
  • מלח (קורט)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים שליש כוס שמן בסיר או במחבת חסיני אש.
  • מוסיפים את הסיר את העגבניות, שום, פלפל ירוק, וגמבה, ומטגנים ללא מכסה על להבה גדולה למשך 10 דקות בערך עד שהעגבניות רכות.
  • נתבל בכף סוכר, כף פפריקה, ומלח לפי הטעם.
  • נערבב ונבשל לעוד 5 דקות.
  • נעביר לתנור (ללא מכסה) שחומם מראש ל-190 מעלות, תכנית אפייה רגילה, ללא כיסוי, ונצלה עד למרקם ריבה וצמצום נוזלים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.