Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד קרמית ומטריפה

עסיסית עם מרקם מפוצץ בשוקולד
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 22/24
Advertisements

המצרכים

לעוגה:

  • 1 ¼ כוסות סוכר (אפשר להפחית)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L
  • 2 גביעי יוגורט דנונה 3% (400 מ"ל סה"כ)
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 3 כפות גדושות אבקת קקאו

לגנאש:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-170 מעלות על תכנית אפייה רגילה.
  • להכנת העוגה - בקערה המיקסר עם וו גיטרה, נקציף במהירות גבוהה למשך 5 דקות את הכוס ורבע סוכר, כוס שמן, וכפית תמצית וניל.
  • לאחר מכן מוסיפים את הביצים ללא הפרדה וממשיכים להקציף לעוד 3 דקות, ואז מוסיפים את גביעי היוגורט ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה. לא להמיר את היוגורט בתחליף אחר .הוא זה שמעניק רכות מושלמת וטעמו לא מורגש
  • מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים (ערבול קצר): 2 כוסות קמח תופח, ו-3 כפות גדושות אבקת קקאו
  • מעבירים לתבנית משומנת, ומכניסים לאפייה למשך 35-45 דקות בערך, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא יבש. יש להימנע מאפיית יתר כדי לא לייבשל את העוגה.
  • מכינים גנאש - נביא לסף רתיחה את השמנת מתוקה, ואז מסירים מהאש ומערבבים פנימה את ה-200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות, עם כפית שמן, ומערבבים לקרם חלק ומבריק.
  • מוזגים מעל לעוגה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.