Go Back
עוגת מייפל וקפה בחושה, עוגת מייפל בחושה

עוגת מייפל בחושה קלה להכנה

קבלו מתכון לעוגת מייפל וקפה בחושה ונימוחה עם טעם מושלם המשלב קפה בעדינות.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 4 ביצים ( L)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כוסות קמח
  • ½ כוס שמן
  • 1 מיכל שמנת פרווה (250 מ"ל - השף הלבן)
  • ¼ כוס מים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה

תערובת קפה:

  • 4 כפיות קפה מגורען
  • 1 כף מים רותחים
  • 4 כפיות סוכר

לציפוי:

  • ½ כוס שקדים פרוסים (לא חייב)
  • כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה

  • נחמם את התנור מראש ל-175 מעלות.

להכנת בסיס העוגה:

  • נשים בקערה גדולה את הביצים, סוכר, וסוכר וניל, ונטרוף במטרפה למשך חצי דקה. נוסיף את השמן ונערבב.
  • נוסיף לסירוגין חצי מכמות השמנת וחצי מכמות הקמח, ונערבב היטב, לאחר מכן מוסיפים את יתרת השמנת והקמח.
  • נוסיף את המים, אבקת אפייה, וסודה לשתייה, ונערבב עד להטמעת כל החומרים יחדיו.
  • נשפוך ⅔ מהכמות לתוך 2 תבניות אינגליש קייק משומנות.

להכנת תערובת קפה:

  • בכוס קטנה נשים את הקפה המגורען והמים הרותחים, ונערבבם היטב עד שהקפה נמס לגמרי.
  • נוסיף מהתערובת הלבנה שנותרה לנו בקערה ואת הסוכר ונערבב היטב.
  • נשפוך את הבלילה עם הקפה על התערובת הלבנה שבתבנית האינגליש קייק.
  • נבצע ערבוב קל בעזרת סכין רחבה למראה שיש. נפזר מעל שקדים פרוסים.
  • נכניס לתנור למשך חצי שעה בערך, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. נזהרים מאפיית יתר.
  • מיד לאחר שהעוגה מוכנה שופכים את ציפוי המייפל העוגות החמות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.