נפורר את עוגיות הלוטוס לאבקת כגודל התבנית שמשתמשים בה. אפשר לפורר עם כל בלנדר שיש בבית, או עם תחתית של כוס רגילה.
ממיסים את החמאה ונספיג את כל פירורי הלוטוס שיתרטבו.
נשטח את הפירורים על התבנית, ושמים במקרר עד הכנת הקצפת.
להכנת הקצפת - מערבבים עם מיקסר או עם כף את כל המרכיבים יחד, עד ליצירת קצפת.
מוציאים את התבנית מהמקרר, ושמים מעל שכבה דקה של קצפת. מעל הקצפת יוצרים שכבה של ביסקוויטים לוטוס שמורטבים בחלב, ומעל עוד שכבה נוספת של קצפת. חוזרים על הפעולה כך שיוצרו 2 שכבות.
מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים בערך.
לאחר מכן ממיסים במיקרו ממרח לוטוס, ומוזגים מעל לקצפת.
מכינים למקרר לעוד כמה שעות לפני אכילה.