Go Back
עוגת לוטוס

עוגת לוטוס שכבות קלה וממכרת

משכבות פריכות עם קצפת חלומית
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים

המצרכים

  • חלב
  • ½ צנצנת ממרח לוטוס (תלוי בתבנית)
  • עוגיות לוטוס (בערך 700 גרם)
  • 150 גרם חמאה

לקצפת:

  • 1 גביע גדול גבינה לבנה 9% (500 גרם)
  • 2 פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס סוכר (אפשר להפחית)
  • 2 שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • נפורר את עוגיות הלוטוס לאבקת כגודל התבנית שמשתמשים בה. אפשר לפורר עם כל בלנדר שיש בבית, או עם תחתית של כוס רגילה.
  • ממיסים את החמאה ונספיג את כל פירורי הלוטוס שיתרטבו.
  • נשטח את הפירורים על התבנית, ושמים במקרר עד הכנת הקצפת.
  • להכנת הקצפת - מערבבים עם מיקסר או עם כף את כל המרכיבים יחד, עד ליצירת קצפת.
  • מוציאים את התבנית מהמקרר, ושמים מעל שכבה דקה של קצפת. מעל הקצפת יוצרים שכבה של ביסקוויטים לוטוס שמורטבים בחלב, ומעל עוד שכבה נוספת של קצפת. חוזרים על הפעולה כך שיוצרו 2 שכבות.
  • מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים בערך.
  • לאחר מכן ממיסים במיקרו ממרח לוטוס, ומוזגים מעל לקצפת.
  • מכינים למקרר לעוד כמה שעות לפני אכילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.