Go Back
+ servings
בקלאווה

בקלאווה שכל המשפחה תאהב

מרקם מטריף עם טעם חלומי
ציון 4 על ידי דירוג אחד
כמות 15 עוגיות גדולות יחסית
באדיבות: לימור עזאוי

המצרכים

  • עלי פילו להפשיר לפי הוראות היצרן
  • 300 על גרם אגוזים קצוצים
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 250 גרם מחמאה מומסת

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • 2 טיפות לימון

אופן ההכנה

  • ממיסים את המחמאה ומניחים בצד
  • נכין את התערובת אגוזים, נערבב את האגוזים קצוצים, קינמון וסוכר
  • נפתח את העלי פילו, נפרוס דף ונמרח מחמאה, ומעליו נפרוס עוד דף, אחר כך נפזר כף מתערובת האגוזים לאורך של הדף ונגלגל לרולדה, בסיום נכווץ את שני הקצוות לאמצע.
  • לאחר מכן שוב נמרח מחמאה מעל הרולדה, ונחתוך לעוגיות וכך גם שאר הרולדות.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך של אפייה, עד להזהבה.
  • במקביל מכינים את הסירופ - מביאים לרתיחה את כל החומרים יחד.
  • כשהבקלוואה מוכנה ומוציאים מהתנור, שופכים סירופ קר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.