Go Back
עוגיות תמרים פרווה

עוגת תמרים בחושה עם אגוזים ב-2 דקות

מתכון לעוגת תמרים ואגוזים רכה ועסיסית שמכינים ב-2 דקות של עבודה בלי מיקסר.
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית מאפינס משומנת / 2 אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 3 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ חבילה ממרח תמרים (450 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • ½2 כוסות קמח
  • ¼ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • מערבבים יחד בלי מיקסר את הביצים עם הסוכר, שמן, סוכר וניל, וממרח תמרים.
  • לאחר מכן מוסיפים את האבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, וקמח, ומערבבים היטב.
  • ממלאים כוס במים רותחים ושמים תיון לחצי דקה.
  • שופכים לתערובת העוגה ומערבבים היטב, ואז מוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים.
  • משמנים את תבנית המאפינס, או 2 אינגליש קייק גדולות או 3 קטנות יותר. שופכים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפייה על 170מעלות.
  • אחרי 5 דקות אפיה, פותחים ומוציאים מעט את העוגה ומפזרים אגוזי מלך מלמעלה, כך הם לא שוקעים.
  • אופים למשך 35 דקות בערך.

הערות וטיפים

לשמור בכלי אטום כך היא נשמרת רכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.