Go Back
פחזניות קלילות ומשגעות

פחזניות קלילות ומשגעות

פריכות ויפהפיות בהכנה ברורה
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות (אפשר חמאה גם)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • 2 ¼ כוסות קמח רגיל
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 4 ביצים גודל L

לקרם פרווה:

  • 2 קצפת צמחית
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת סוכר

מילוי קרם וניל:

  • 2 שמנת מתוקה
  • ½ כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

הערה - מערבבים עם כף מעץ בלבד.

  • להכנת הקרם - נקציף את כל המרכיבים לקרם יציב, מעבירים לשקית זילוף ונמלא את הפחזניות לאחר שהתקררו היטב
  • להכנת הפחזניות - נשים בתוך סיר את המחמאה, הסוכר, המלח והמים, נביא לרתיחה ונערבב מדי פעם עם כף מעץ עד שכל המחמאה נמסה.
  • בינתיים מנפים לקערית קטנה 2 ורבע כוסות קמח ומוסיפים חצי כפית אבקת אפייה.
  • לאחר שהמחמאה נמסה לחלוטין, נוסיף את קערית הקמח ואת אבקת האפיה בבת אחת ונערבב במהירות עם כף מעץ עד שהכל מתאסף לגוש בצק, ואז נכבה את האש.
  • נעביר את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ונעבד כ 2-3 דקות על מנת שהאדים יצאו החוצה.
  • נתחיל להוסיף את הביצים בהדרגה, נוסיף ביצה אחת ונותנים לה להתאחד עם הבצק ונמשיך ככה עם שאר הביצים.
  • נמשיך לעבד עוד דקה בערך כדי שהבצק יתחבר ויהיה אחיד.
  • נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ונעצב בצורה שרוצים. זה יכול להיות בצורת פחזניות רגילות, אקלרים או עגולות עם חור, מה שבא לכם.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו ונאפה למשך 30 דקות בערך ולא יותר. לא נפתח את התנור בשום אופן ב-25 הדקות הראשונות אחרת הפחזניות יפלו.
  • לאחר כ-30 דקות, תלוי בתנור, נפתח את התנור חלקית ( אפשר להעזר בכף מעץ) כך שכל האדים יצאו החוצה, ונשאיר את הפחזניות בתנור לעוד 5 עד 10 דקות כשהתנור כבוי.
  • נוציא ונניח בצד להצטננות מוחלטת.
  • נכין את הקרם ונמלא את הפחזניות.
  • אפשר לפתוח אותם חלקית ולמלא ואפשר לעשות חור קטן למטה בתחתית ולמלא.
  • לבסוף אפשר לפזר אבקת סוכר או שוקולד מומס או לטבול את חלקו העליון בשוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.