Go Back
עוגת לימון

עוגת לימון בחושה ואוכמניות מהממת

חמוצה בעדינות ורעננית
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שירן טביבי

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח
  • ½ כוס אבקת שקדים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס וחצי סוכר
  • 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • זסט לימון מ-2 לימונים
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב
  • 3 ביצים L
  • 2 חבילות קטנות של אוכמניות (240 גרם)

אופן ההכנה

  • בקערה מניחים ביחד את החלב, לימון, וניל, זסט לימון וביצים, ומערבבים ואז מניחים בצד כמה דקות.
  • במיקסר עם וו גיטרה, מניחים את הקמח עם הסוכר, שקדים, אבקת אפייה, וחמאה, ומערבבים במהירות איטית עד שהחמאה נטמעת ביבשים.
  • לאחר מכן, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את החומרים הרטובים למיקסר ומערבבים מינימום ערבוב, רק עד שהכל התאחד.
  • מוסיפים את האוכמניות ומעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (בערך 35-45 דקות).
  • מניחים לעוגה להתקרר ואז בוזקים מעל אבקת סוכר.
  • העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר במשך 3-4 ימים.
  • אפשר להחליף את האוכמניות בפטל טרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.