Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד ב-10 דקות

במרקם עשיר ומפוצץ בשוקולד
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: ענבל בן ברוך

ציוד

תבנית עגולה 23/24 או 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס שוקולית לאפייה
  • 1 ½ כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס מים רותחים

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמנת להקצפה

אופן ההכנה

  • טורפים עם מטרפה את הסוכר וסוכר וניל עם החלבונים, ואז מוסיפים את החלמונים ואת השוקולית עם השמן ומערבבים היטב.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב, התערובת תהיה סמיכה מאוד ויהיה קשה לערבב וזה בסדר. לאחר מכן מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד לאיחוד.
  • במידה ורוצים לאפות בתנור, שופכים את הבלילה לתבניצ עגולה או תבניות אינגליש קייק משומנות, ואופים על 175 מעלות למשך 25 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • אם רוצים לאפות במיקרו מכניסים לתבנית סיליקון, ומכניסים לאפייה במיקרו למשך 6 דקות על חום גבוה.
  • מכינים את הגנאש על ידי הרתחת השמנת במיקרו, ואז מוציאים ושוברים לתוכו את השוקולד המריר, ממתינים 2 דקות ואז מערבבים עד לאיחוד.
  • עושים חורים בעוגה בעזרת קש, ושופכים מעל העוגה החמה את הגנאש.
  • מומלץ לאכול מיד לאחר אפייה!

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.