Go Back
עוגת פרג

עוגת פרג משגעת

עם קרם וניל עשיר
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

המצרכים

לעוגה:

  • 1 כוס פרג
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 חלמונים
  • 3 חלבונים

למלית:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הקמח עם האבקת אפייה, פרג, שמן, ביצה אחת, וחלמונים, ומערבבים עם מיקסר ידני.
  • בקערה נקייה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את הקצף לקערה הראשונה עם מרית או כך בתנועות קיפול עד לאיחוד. לא עם מיקסר!
  • משמנים את התבנית שלנו גם בדפנות, או מניחים דף אפייה בתחתית התבנית ומשמנים את הדפנות.
  • מכניסים לאפייה רגילה (קו מעלה קו מטה) בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך 15-20 דקות בערך.
  • לאחר אפייה מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר. לאחר מכן חוצים את העוגה לשתיים וממלאים במלית שהקצפנו יחד לקרם יציב. מורחים על חלק אחד ומשאירים קרם לציפוי העוגה מלמעלה.
  • מרכיבים את החצי השני של העוגה, מצפים בקרם הפודינג, ומפזרים שקדים מולבנים. מכניסים את העוגה למקרר להתייצבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.