Go Back
קסטה

קסטה ביתית (שלבים בתמונות)

טעמים עשירים במרקם רך וחלומי
Print Pin
באדיבות: עדי דוד

ציוד

רינג מתכוונן / תבנית אלומיניום / תבנית תנור
מכסה אלומיניום לתבנית (או כל קרטון סטרילי, אפשר גם שקף אבל יותר קשה לייצב אותו)

המצרכים

לקרם שוקולד לבן:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • ½ קופסא חלב מרוכז
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקרם נוטלה:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות גדושות נוטלה
  • ½ קופסא חלב מרוכז
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקסטות:

  • קסטות
  • חלב (או נס קפה עם מים לפרווה)

אופן ההכנה

  • להכנת קרם שוקולד לבן - מקציפים את השמנת מתוקה לקצף יציב, ואז מוסיפים את החלב מרוכז, שוקולד לבן שהמסנו במיקרו, ואינסטנט פודינג וניל.
  • להכנת קרם נוטלה - מקציפים את השמנת מתוקה לקצף יציב, ואז מוסיפים 3 כפות גדושות של נוטלה, עם החלב המרוכז, ואינסטנט פודינג וניל.
  • להרכבת הקסטה - שמים את הרינג (או את התבנית שבוחרים) עם נייר אפייה על משטח ישר.
  • נגזור בעזרת מספריים את החוצץ (מכסה האלומיניום) ברוחב הרצוי. ואז נגזור אותו שוב לפי מספר החוצצים הרצוי (העיקר שיהיה קצת יותר גבוה מהקצפת). אפשר לבקש מאדם אחר עזרה (לא חייב, אבל זה ממש עוזר).
  • נטבול את הביסקוויטים בחלב, נסדר אותם בתחתית, ונעמיד את החוצצים במקומות הרצויים
  • נמלא בקצפת בין החוצצים. אפשר למלא בעזרת שקיות זילוף אבל לא חייב.
  • לאחר שמילאנו את הקצפת, נרים את החוצצים כלפיי מעלה בתנועה אחת (כמה שאפשר).
  • נחליק את הקצפת עם לקקן, נטבול את הביסקוויטים בחלב ונמלא את התבנית כמו קודם
  • נכניס למקפיא לכמה שעות טובות עד שזה קופא לחלוטין. כשזה קפוא, נחלץ מהתבנית בעדינות.
  • טובלים סכין בכוס מים רותחים, ונתחיל לחתוך.. מומלץ לנקות כל הזמן את הסכין ולטבול לפני כל חיתוך במים רותחים.
  • שומרים במקפיא.

Notes

קסטה
1 - המרכיבים הדרושים
2 - גוזרים חוצצים
קסטה
3- ממלאים בקרם
קסטה
4 - מרימים את החוצצים
קסטה
5 - מחליקים ומסדרים קסטות מעל
קסטה
6 - מכניסים למקפיא
קסטה
7 - מחלצים מהתבנית
קסטה
8 - חותכים עם סכין חמה
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.