מפרידים את שערות הקדאיף, ניתן לחתוך אותן עם סכין בכדי שיהיה יותר קל להפרדה
במקביל ממיסים את החמאה על מחבת בגודל 24, ושופכים את החמאה המומסת על שערות הקדאיף וטובלים את כל השערות בחמאה המומסת בתנועת הפרדת שערות.
לאחר מכן שמים חצי מכמות השערות במחבת שבה המסנו את החמאה, ומהדקים את השערות כך שימלאו את כל תחתית המחבת.
לאחר מכן לוקחים עם שתי כפות ומסירים חלקים חלקים מגבינת הטוב טעם על השערות במחבת (לא לוחצים מאחר והשערות ידבקו לגבינה והכל יתרומם)
אחרי זאת מפזרים את הגבינה על כל השטח
לוקחים גבינה צהובה פרוסה ואיתה משטיחים את גבינת הטוב טעם (גבינת טוב טעם לא נדבקת לפרוסת גבינה צהובה)
לאחר מכן נפזר שתי פרוסות של גבינה צהובה על כל השטח.
שמים את שאר שערות קדאיף מעל תערובת הגבינות בצורה אחידה, ודוחסים אותן מהצדדים עם כף עץ.
מחממים את הכנאפה על האש עד אשר רואים שהקצוות של שערות הקדאיף הופכות לחומות
זה השלב שצריך להפוך - זהירות : לקחת שתי כפפות נגד חום
לוקחים צלחת ושמים מעל המחבת והופכים בצורה מהירה כך שהצד הצרוב של הכנאפה נמצא כלפי מעלה.
נחליק את הכנאפה מהצלחת חזרה למחבת ונמשיך בחימום עד שהקצוות הופכות לחומות. דוחסים מדי פעם עם כף מעץ השערות מהקצוות.
לזיגוג - שמים את המים , הסוכר והסוכר וניל בסיר קטן ומחממים עד אשר רואים שהמרקם נהיה קצת סמיך, לאחר מכן נוסיף את המיץ לימון ונערבב ונחמם עוד דקה נוספת.
נשפוך את הזיגוג בצורה שווה על הכנאפה, נקשט בבוטנים או פיסטוקים שחיממנו אותם עם קצת רוטב סוכר מהסיר.