Go Back
חצילים מגולגלים

חצילים מגולגלים בגבינות

עם רוטב עגבניות מושלם
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

המצרכים

  • 2 חצילים ארוכים

למילוי:

  • 100 גרם גבינה בולגרית קשה מגורדת
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 50 גרם גבינת רוקפור (לא חובה)
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 150 גרם גבינת שמנת
  • מעט בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט

לרוטב:

  • רוטב עגבניות פומודורו של קנור
  • 50 גרם פרמזן
  • פסטו למריחה על החציל (לא חובה)
  • אגוזי מלך קצוצים לקישוט

אופן ההכנה

  • פורסים את החצילים לפרוסות (לא עבות) לאורך. משרים אותם עם מעט מלח למשך עשר דקות.
  • מייבשים ומניחים על נייר אפייה. מתיזים/מורחים מעל שמן זית, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.
  • על כל חציל מורחים מעט פסטו (לא חייב). הכי טעים להכין פסטו ביתי!
  • שמים מן התערובת של הגבינות ומגלגלים.
  • בתבנית פיירקס, שמים ¾ צנצנת רוטב עגבניות פומדורו של קנור. מניחים מעל את החצילים שהסגירה כלפי מטה.
  • מפזרים מעל גבינת פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בערך חצי שעה.
  • מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.