פורסים את החצילים לפרוסות (לא עבות) לאורך. משרים אותם עם מעט מלח למשך עשר דקות.
מייבשים ומניחים על נייר אפייה. מתיזים/מורחים מעל שמן זית, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.
על כל חציל מורחים מעט פסטו (לא חייב). הכי טעים להכין פסטו ביתי!
שמים מן התערובת של הגבינות ומגלגלים.
בתבנית פיירקס, שמים ¾ צנצנת רוטב עגבניות פומדורו של קנור. מניחים מעל את החצילים שהסגירה כלפי מטה.
מפזרים מעל גבינת פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בערך חצי שעה.
מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים.