Go Back
מאפה שמרים אישי וטעים

מאפה שמרים אישי וטעים

עם מלית גבינות עשירה וקונפיטורת אוכמניות
עדיין אין דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

תבנית שקעים

המצרכים

  • 3 ½ כוסות קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • קורט מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 25 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • קונפיטורת אוכמניות
  • 2 חבילות טוב טעם (500 גרם ס"הכ)
  • ½ כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד לקבלת בצק, מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים קטנים בקוטר של 4 ס"מ.
  • בכל שקע, מרפדים 4 עיגולים קטנים (כמו בתמונה), לקבלת מעין קערה (כל אחד מהעיגולים כמו עלה של פרח שנפגש בגביע במרכז ושם צריך להדק קצת כדי שיחזיק)
  • בתחתית ממלאים בחצי כפית קונפיטורת אוכמניות, ואז כך גדושה מבלילת הגבינה (שערבבנו הכל יחד חוץ מהאוכמניות).
  • לוקחים עיגול בצק קטן, ובעזרת קורצן חמניה, מקשטים לצורת פרח, ושמים מעל למלית.
  • מורחים בביצה טרופה, ומכניסים לאפייה רגילה בחום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות.
  • איך שיוצא מורחים סירופ סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.